☪ (BOLChat) FARSA SE NASTAVLJA!

Na Email redakcije IRCDnevnik stiglo je pismo čitaoca koje ćemo u potpunosti objaviti, pseudonim (Nickname) čitaoca koji je poslao pismo nećemo objaviti iz razumljivih razloga..

Čitajući ovo pismo koje je stiglo na Email IRCDnevnika postavlja se pitanje, da li se Muslimanom može nazvati onaj koji mrzi ljude koji su druge vere, nacije ili boje kože i da li se Hrišćaninom može nazvati onaj koji gaji ove iste spomenute atrubute? Zašto zbog šačice fanatika sa obe strane ćuprije, “na Drini ćuprije” ispaštaju dva velika naroda?

Pismo čitaoca koje je stiglo na Email redakcije:

Kako se već pisalo o BOLChatu kao chatu gde su vredjanja na nacionalnoj i verskoj osnovi i te kako tolerišu i posle pisanja o tome digla se velika prašina često svratim i posmatram šta se tamo dešava.

Moram priznati da je većina chatera po pisanju tu radi šale i zabave ali ima šacica njih koja uporno vredja Srpske chatere i zagovara nasilje nad Srpskim življem.
Reklo bi se da toga ima svuda i da se ne može uticati na to ko će šta pisati ali noćas se pokazala prava atmosfera koja tamo vlada.
Nekoliko nas ostalo je zatečeno što su čelnici BOLChata učestvovali u svemu tome. I ovog puta na listi onih koji pišu o mržnji upućenoj prema Srbima naći će se nick MirZa_ koji je spominjan i u prethodnom pisanju o situaciji koja tamo vlada, poznat kao kako je već rečeno.
Nick: “MIrZa_” -> Musliman (Bošnjak), pljuvač/primitivac/prostak a pritom VOP na kanalu #superbosna.
Nick: “Guravi” podstrekač nasilja i ubistva nad Srpskim življem.
Sve to nebi ni bilo čudno jer prostaka ima svuda da u celoj ovoj priči nije umešana i adminka pod nickom “MiA” (M. J.) koja živi baš u Srbiji u gradu Novom Sadu Hrvatskog porekla.
Da važi ona narodna “hrani guju da te ujede” sledi iz sledećeg priloga:
[23:30] <@Vjestica> Magareeeee
[23:30] <MIrZa_> alo ba
[23:30] <NERMIN> sta je bracale
[23:30] <MIrZa_> znas da ne volim srbe
[23:30] <MIrZa_> xd
[23:30] <Guravi> sve srbe na bukve
[23:30] <Guravi> :P
[23:30] <MiA> kako ce kill radit
[23:30] <MiA> jok, vrbe
[23:30] <MIrZa_> MiA
[23:30] <MIrZa_> one pola pola voilm
[23:30] <MiA> bukve su bosanci
[23:30] <MiA> :D
[23:30] <MIrZa_> de ba sta ti je
[23:30] <Guravi> a vrbe :D
[23:30] <MiA> :D
[23:31] <MiA> nema gogili
[23:31] <MiA> mos sad i mrzit srbe
[23:31] <Guravi> kaze mirza nema veceg uzitka nego se popiskit u bg :D
[23:31] <MiA> lako ti je sa mnom ;D
[23:31] <Guravi> legendarno
[23:31] <MIrZa_> pa nje da nema to ti je isto da zraka nema da dises
[23:31] <MiA> lol Guravi
[23:31] <Guravi> reko de popiski se i za mene :D
[23:31] <MiA> pisACi
[23:31] <MiA> ste glavni
[23:31] <MiA> da vam pikavac ne sleti
[23:32] <MIrZa_> sad kad idem nanize...obavezno dole stanem za skretanje za smederevo
[23:32] <MiA> dje piskite
Iz priloženog se vidi ko šta piše, admin je tu (nick MiA) a i na samom početku videsmo da je i jedan operator (nick Vjestica) na chatu.
Da li je ovo atmosfera koja se neguje na BOLChatu?
Nećemo kriviti chatere ali odgovorne hoćemo jer oni predstavljaju jedan chat.
Da li tamo vlada jednoumlje?
Da li to zagovaraju etnički čist chat?
To su pitanja na koja bi voleli imati odgovore…
Izvor: Čater BOLChat IRC Mreže.
Kraj pisma.
Sva vaša pisma možete slati na Email redakcije IRCDnevnika “nemanja.nesalomivi@gmail.com”

 

Advertisements

19 thoughts on “☪ (BOLChat) FARSA SE NASTAVLJA!”

 1. Ovo ste izvadili iz konteksta. Naime, prethodno je bila zezancija na taj racun, gdje su pojedini prozivani i optuzivani za ovo, pa smo nastavili se sprdat na taj racun. Znaci, ovo he cista zezancija na racun prozivki pojedinaca koji sa Krstarice dodju i provociraju.
  MIrZa

 2. Da postavimo logovo šta je pre toga pisano a i posle toga i dokažemo da ova tvoja teorija da ste bili provocirani i vi nastavili zezanciju pada u vodu?

  1. Mirza posta glavna faca BolChat-a sa pišanjem dok mu pisanje malo teže ide 😀 Izigrava cuka hoće da zapišava teritoriju al teško da će i to moći. Trebaju ti platiti ovi sa Bola što im fino reklamiraš chat 😀

 3. Mala ispravka za “kontrolore” BolChata 🙂 Nisam hrvatskog porijekla, vec sam srpkinja, ko hoce na uvid i licnu kartu 😀 Drugo kontrolori ovo je bila cista zezancija, ali posto eto toliko tulite o etnicki cistom chatu odete fino na krstaricu i ostale chatove pa chatajte eto na civilizovan nacin. Gore pomenuti log nema pocetak odnosno osobu na ciji se racun “salimo” . Ne bih da naglasavam da osobe s kojima se salim poznajem desetak godina i sasvim sam dobro upucena u to da nisu nacionalisti. Iz sveg srca zelim “posmatracima ” naseg chata malo vise duha i smisla za salu. Ukoliko niste sposobni shvatiti salu i zezanje najmanje sto bi Vam preporucila da se klonite naseg toliko omrazenog chata. Ovde nema nikakvih “nacionalnih uvreda” obzirom da se svi ucesnici u razgovoru znaju
  i sale na taj nacin. Ne vidim u tome nista lose, a onom ko vidi, imaju pomocni kanali za to, a ne promocija na nekom tamo blogu, jer na kraju krajeva koga tvorac ovog posta s tim zabavlja, osim sebe? I koga briga za to? Ipak s duznim postovanjem ako Vas to usrecuje pisite i dalje. I kao sto rece ovaj iz posta povise, hvala na reklami 🙂 Zivi bili 🙂

  1. jedini razlog zbog kojeg pratim blog je socijalni zivot chata i nacin na koji se on odrazava na nase savremeno drustvo

 4. Taman nam je kanal malo zamr’o… Zahvaljujemo na reklami i dobroj temi. Sad se bar jednu sedmicu opet imamo cime sprdat.
  Gogilli cmok

 5. Srbin sam, ali nema mnogo razlike izmedju bol chata i krstarice u pogledu odnosa prema Srbima. Mozda je cak taj animozitet dosta otvoreniji i nekako posteniji na bol chatu, jer znas u startu sta ti ko misli, dok je na krstarici perfidan, jer su admini mahom likovi koji nisu Srbi ili nisu iz Srbije ili su pak iz Srbije ali su autosovinisticki nastrojeni, tako da se i tu precutno dozvoljava vredjanje Srba .

 6. Nova društvena mreža zasnovana na Blockchain tehnologiji! Za godinu dana na Nimses društvenoj mreži dobijate jedan coin (Dominim) koji vredi (čitaj, možete ga prodati/kupiti za) 120€ ! Instaliraj aplikaciju i ukucaj kod EQ4LQU i dobićeš 1440 nima (manje valute).

Ostavite komentar.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s