🖇 (CARNET) Hrvatski IRC Chat.

Već dugo vremena redakcji bloga se obraćaju ljudi na raznim i različitim IRC & Diskord serverima sa pitanjem “da li postoji Hrvatski IRC server ili mreža?”.

Ono što smo uspeli da nađemo , da se informišemo i istražimo putem interneta je IRC server “irc.carnet.hr” koji je deo Undernet mreže. Ime kanala na kome komšije Hrvati ćaskaju nije nam poznato i nismo uspeli da nadjemo u listi kanala ni kanal #Croatia, #Hr, #Hrvatska ili nešto slično što bi aludiralo na Hrvatsku. Kanal verovatno postoji ali mi nismo uspeli da dođemo do njega.

Ono što smo uspeli da saznamo je to da je irc.carnet.hr službeni CARNET-ov server koji je otvoren u saranji sa obrazovnim centrom koji se zove “Sveučilište”.

Ovaj server je zakačen na Undernet globalnu mrežu još od 12.10.2003, koji nosi i alternativno ime “Zagreb.HR.Eu.Undernet.Org”.

CARNET je zasigurno najpoznatiji Hrvatski IRC server koji je već dugo vremena online a koji je zakačen na globalnu Undernet mrežu.

 

Advertisements

2 thoughts on “🖇 (CARNET) Hrvatski IRC Chat.”

  1. Najveći i najpoznatiji hrvatski IRC je ” krstarica” …gazda hrvat, admin hrvat, 90% opova hrvati…pravo je pitanje postoji li ijedan srpski IRC chat

Ostavite komentar.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s