🌐 (WEB) IRC Tools.

  • unixchatEnergyMech

http://energymech.net

EnergyMech je UNIX kompatibilan IRC Bot programiran u jeziku C, slobodno distribuiran pod GNU General Public License (GPL). Na ovom sajtu možete naći najviše Energy Mech resursa i pomoć oko biblioteka.


  • IRC Defender

https://sourceforge.net/projects/ircdefender/

IRC Defender je deo IRC softvera (Bot) koji se koristi da pomogne u banovanju proksija i zadrži server bezbedan. Kada korisnik povezuje preko proksija on se skenira na IRC Defenderu, a zabrana se stavlja na njega ako se utvrdi da se koristi proksijem. Defender je jedan od najlakših IRC programa za instalaciju i podešavanje.


  • NeoStats

https://sourceforge.net/projects/neostats/

NeoStats je grupa robota kreiranih za različite funkcionalnosti, pomažu IRC Operaterima, ili zabranjuju korisnicima povezivanje preko proksija. NeoStats je prilično popularan komad IRC softvera.


  • Denora & MagIRC

http://denorastats.org

http://magirc.org

http://ircd.zemra.org/stats/modules.php

Denora je server za Network Administratore koji se povezuje sa tvojom IRC mrežom i ponaša se kao servis, ona vrši prikupljanje statističkih podataka o tvojim serverima, kanalima i korisnicima. Denora izvozi ovu informaciju u MiSKL, HTML, KSML i flatfile baze podataka, dozvoljavajući vama i vašim korisnicima da imaju sveobuhvatan i kompletan pregled vaše IRC mreže.


  • Eggdrop

https://eggheads.org

Eggdrop je najstariji IRC Bot i još uvek u aktivnom razvoju. Kreirao ga je “Robey Pointer” u decembru 1993. za upotrebu na kanalu pod nazivom #Gaiteen, tad je započet kult ovog najpopularnijeg Bota na IRC-u. Ovaj Bot je tako dizajniran da se lako koristi i proširen je na (koristeći Tcl skripte) kako za početnike tako i za napredne korisnike IRC-a na različitim hardverskim i softverskim platformama.


  • BOPM

https://sourceforge.net/projects/bopm/

BOPM (Blitzed Open Proxy Monitor) je proksi monitor koji skenira sve dolazne veze sa serverom (ili mreže u zavisnosti od konfiguracije). Kada se klijent povezuje na server BOPM skenira klijenta proveravajući da li klijent koristi proxy.


  • HOPM

https://github.com/ircd-hybrid/hopm

HOPM (Hybrid Open Proxy Monitor) je otvoreni proksi monitor, Bot dizajniran da prati individualni server. Kada se klijent povezuje na server, HOPM će skenirati vezu klijenta u cilju sprečavanja konektovanja klijenta preko proksija. HOPM je napisano “tlo-up” u C programskom jeziku i on je poboljšana verzija BOPM-a.


  • psyBNC

http://psybnc.at

Ovaj program je koristan za ljude koji ne mogu biti na IRC-u sve vreme. psyBNC se koristi da klijent bude konektovan konstantno na server.


  • ZNC

http://znc.in

ZNC kao mlađi brat psyBNC-a dolazi sa raznim modulima i funkcijama koje mogu da zadovolje zahtevima svoje upotrebe. Dosta lakši za korišćenje i manipulisanje, i jedan od najpopularnijih ‘bouncer’ klijenata na web-u.

Ostavite komentar.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s